24 januari 2014

ljusare o varmare tider

Vi börjar äntligen bli lite sunt rosiga om kinderna efter några dagar med sol. Och blåst, för all del. Tanken vara att hinna tvätta båda masterna i veckan, men det blev bara en halv. Nathalie, som skulle de 45 m upp i luften, trodde inte det blåste så mycket det första två dagarna, men jag hävdade att det gjorde det o ville inte skicka upp någon.
Tredje dagen skickade vi upp henne ändå – och redan till lunch hade hon hunnit bli åksjuk och bytte med Clara.
Idag gav även Clara upp vid lunch.

Killarna har pysslat med sitt nere i "barnkammaren" (det lilla utrymmet där typ allt maskinellt finns, utom själva huvudmaskinen för propellern, samt tvättmaskinen och kontorsdatorn). Fråga mig inte med vad. Smutsiga blir de iallafall.
I övrigt har vi skurat däck & kök, städat salong, handlat, uppdaterat kalendern på hemsidan, lagat mat, diskat mm.

Om kvällarna har några sprungit sig förstörda uppför höga berg, andra sett på film om livsfarliga båtfärder och igårkväll gick vi alla till ett café för att under en halvtimma-timma sitta introvert med var sin smartfån och kolla av mail, instagram, FB etc. =)
När vi kom tillbaka till båten hade Kapten precis anlänt.

Nätterna är fortfarande kyliga, men det blir bättre. De första nätterna sov jag i underställ (woolpower), men nu får det räcka med fleecefilt över täcket. Snart reser vi ännu längre söderut, till värmen!

Imorgon är det dags för årets första segling! Vi ska ut med ett gäng glada vänner från en karismatisk katolsk kyrka som vi har kontakt med här nere. Vi får väl se om vi minns hur man gör när man hissar segel...

Nu ska vi på ekumeniskt bönemöte med alla kyrkor i stan.

So long!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar