6 juli 2012

Att nå hela landet på en plats

Almedalsveckan är en fascinerande företeelse. På en galet liten(!) yta samlas gräddan av det politiska, mediala och samhälleliga Sverige - tillsammans med tusentals lobbyister - under en ynka veckas tid.
Tala om att det är potentiellt lätt att kunna nå hela landet!

Så, om vi ligger med en båt, med högsta masten i hamnen och namnet Jesus i feta bokstäver på både skrovsida och bom; om vi sjunger glada låtar om Jesus varje kväll med högtalare som skickar ljudvågor över hela stan; om vi går runt på stan i Jesuströjor och sjunger ett medryckande medley av afrikainspirerade kristna låtar, förbi alla restauranger, barer och caféer där ovan nämnda människor befinner sig - då kan man på allvar säga att vi, på ett sätt, når hela landet med vårt budskap om Jesus!

Jag tror att vi bara under våra sångpromenader når kanske tusen personer, på en timma!
Vad det åstadkommer i deras liv, vilka tankeprocesser det drar igång när människor hör namnet Jesus, det kan vi bara fantisera om - och lämna till Gud.

Kanske vi fick vara med att föra en människa ett steg närmare Kristus! Då är det värt allt!

...och vi får dessutom ha grymt kul på köpet! :)

Även panelsamtalen som har hållits ombord har haft ovanligt många besökare, om man jämför med snittet här i Almedalen.
Kristna har definitivt något att säga i samhällsdebatten!

Fick ett långt, fint samtal med Aktuellts reporter/nyhetsuppläsare Ann-Britt Ryd Pettersson när hon var ombord häromkvällen. Först var hon med under bryggmötet och det första hon sade när hon kom ombord var ett entusiastiskt: "Tack så jättemycket för sången, det var fantastiskt!"
Sedan fick jag berätta om båten, vad vi gör och varför, vad jag gör och har gjort tidigare, vad som driver oss (utan lön), osv. Hon var uppriktigt intresserad - och imponerad.

Är så glad att jag får vara med om allt detta! I himlen en dag får vi veta vad allt resulterade i, det ska bli spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar